Tervetuloa uudet lämpöyrittäjät!

Suomessa kaivataan uusia lämpöyrittäjiä olemassa olevien rinnalle. Lämpöyrittäjyys tarjoaa kiinnostavan työkentän vaihtelevien tehtävien kautta. Lämpöyrittäjyys voi olla sivutyö koneyrittäjälle, maatalous- ja metsätalousyrittäjälle tai täysin uusi päätyö.

Polku lämpöyrittäjyyteen kannattaa aloittaa selvittämällä hyvin kysyntä paikkakunnallasi, mahdollisten muiden kiinnostuneiden saaminen mukaan rahoittamiseen tai käytännön tekemiseen.

Yksi vaihtoehto mukaan lähtemiselle on tulla uudeksi osakkaaksi tai jäseneksi olemassa oleviin lämpöyrittäyrityksiin. Niillä voi olla tarvetta lisäosakkaille rahoituksen saamiseksi, polttoainehankintaan tai laitoksen ylläpitoon. Näin voi myös oppia lämpöyrittäjyyttä ilman isoja yrittäjäriskejä.

Neuvoja saatavana


Liikkeelle kannattaa lähteä asiantuntijoiden avulla. Asiantuntijoita on käytettävissä avuksesi monessa organisaatiossa, mm: Metsäkeskuksen bioenergianeuvojat, MTK, Koneyrittäjät, oppilaitokset, kuten JAMK, Karelia.

Bioenergia ry toimii alan etujen valvojana ja edistää alan koulutusta yhdessä oppilaitosten, puuenergianeuvojien, Motivan ja muiden toimijoiden kanssa. Tarjoamme lämpöyrittäjille ajantasaista tietoa lainsäädännön, hintojen, rahoituksen ja muiden toimintaan vaikuttavien asioiden osalta.